Alexandru Diaconu vrea la campionatul mondial de triatlon olimpic in 2012

Triatlonistul Alexandru Diaconu și-a revenit recent după o accidentare suferită la picior, urmată de operație, și a câștigat proba de ștafetă, împreună cu Laura Baciu, la Ironman Oradea 2012.
 
 
Anul acesta concursul a fost mult mai bine organizat față de anii precedenți (n.r. au mai fost două ediții), dar vremea a fost neprietenoasă (vântul a bătut cu putere)”, ne-a spus Alexandru.

Sunt refăcut în proporție de 80%, drept pentru care privesc cu mult optimism viitorul și cursele care vor urma”, zice Alexandru.
 

Cum a fost, însă, la X-man Oradea 2012?

După un start puternic, unde m-am luptat ca să stabilesc ritmul cursei și să devin primul înotător care deschide drumul, am terminat proba de înot 2.000 m în 26’27”, cu doar 33 de secunde avans față de locul secund.
 
 
Înainte de a ieși din apă am făcut o scurtă recapitulare și prioritizare a lucrurilor pe care urma să le fac imediat ce ajung pe mal. Astfel, tranziția a fost una rapidă și foarte bine organizată.

Proba de ciclism a avut loc pe o distanță de 82,5 km, traseu care a cuprins atât porțiuni de plat, cât și urcări interminabile, care te secau de puteri și apoi coborârir rapide. Au fost 2 ore 17 minute și 30 de secunde lungi și grele, în care m-am bătut atât cu vântul nemilos, dar și cu concurența din proba de ciclism, asta pentru a crea un avans îndeajuns de mare astfel încât Laura să poată face concurenței acerbe și bunilor alergători ce o precedau.
 
 
In tot acest timp, am srâșnit mult din dinți și a fost nevoie de multă determinare ca să termin cele două probe cu șase minute avans față de următorul concurent care sosea în tranziție la proba individuală și cu puțin peste 40 de minute în fața următorului ciclist de la ștafetă.

La finalul celor 19,5 km de alergare, avansul Laurei față de a doua echipă a scăzut la 1 minut și 30 de secunde, dar a fost îndeajuns de mult cât să ne apărăm titlul câștigat cu un an în urmă, ne-a povestit Alexandru.
 
 
Următoarea cursă de triatlon la care Alexandru Diaconu va participa va fi Dextro Energy Triathlon Hamburg 2012, unde dorește să obțină un rezultat care să-l califice la campionatul mondial de triatlon olimpic care va avea loc în Noua Zeelandă, în luna octombrie.
 
www.biciclistul.ro
< Inapoi

Cazare

Hotelul Ramada Oradea - partener oficial de ospitalitate X-Man Romania 2018 – ofera preturi speciale pentru sportivi si sustinatori. Pentru mai multe informatii, contactati  marketing@xmanromania.ro

 

Sponsori și Parteneri Media

 

Bellotto Head&Shoulders Madwave epack Men's Health Rudy Project Hotel Ramada Coca Cola Dorna Canah Barilla Nutrend Ideart Discover Bihor Ice Landia VPK Real