Horia Colibășanu la Xman Romania 2015

Horia Colibășanu va participa la Campionatul Național de Triatlon Xman Ironman România – Distanță Lungă, care se va desfășura în data de 27 iunie, la Oradea.

 

Foto: Antrenament pe stadionul Dan Păltinișanu (Timișoara). Foto: Mircea Gherase

 

Proba individuală la care Colibășanu s-a înscris presupune parcurgerea, într-un timp limită de 16 ore, a următoarelor distanțe: înot – 3.800m, ciclism – 180 km și alergare – 42.2 km. Startul se va da la ora 7.00, la Lacul Săldăbagiu.

În urma acestei competiții, Federația Română de Triatlon va desemna campionii naționali de triatlon pe distanță lungă.

Horia Colibășanu a declarat: „Este, probabil, cel mai greu proiect de anduranță fizică și psihică la care mă înham. Plec cu un minus față de triatloniștii care s-au pregătit intens și exclusiv pentru acest tip de competiție în ultimul an, însă nu fac din câștigarea competiției un obiectiv în sine. Este o formă de a-mi explora capacitatea fizică și limitele, altfel decât până acum”.

 

Programul de antrenament urmat de Colibășanu în ultimul an a fost unul specific alipinismului tehnic și schi-alpinismului, însă în ultimele două luni el s-a antrenat exclusiv pentru ciclism, înot și alergare.

Anul acesta, Colibășanu s-a întors din Himalaya mai devreme decât în alți ani, în aprilie, când a tatonat cu ideea unei competiții de triatlon, fiind în formă fizică bună.

Adrian Nanulescu, Președintele Federației Române de Triatlon a declarat: „Este o veste îmbucurătoare pentru triatlon că un sportiv de talia lui Horia se antrenează și ia în serios acest sport prin participarea la o astfel de competiție dură. Am convingerea că va lua decizia cea mai bună în timpul cursei, că își va proteja condiția fizică pentru proiectele sale viitoare în alpinism și nu numai.”

 

Colibășanu este coordonat medical de către Dr. Ion Icma, care va fi prezent la competiție. Medicul va superviza ca, în testarea anduranței, corpul sportivului să nu intre în zona de risc.

În proiectele sale sportive, Horia Colibășanu este susținut de partenerii săi, Timișoreana, Allianz Asigurări și Sport Guru – sponsor tehnic (Salewa, Dynafit). Printre susținători se mai numără: Kathrein, Deltatel, Vitas, CS Alternative, Scarpa, S75 și partenerii media Sport.ro, ProSport și Esquire.

Horia Colibășanu, 38 de ani, medic stomatolog, este singurul român care a escaladat trei dintre vârfurile de 8.000 de metri cu cea mai ridicată rată de mortalitate: Annapurna, K2 și Dhaulagiri.

Cinci dintre cele șapte vârfuri de 8.000 de metri atinse au fost în premieră pentru România. Horia Colibășanu se cațără în stil pur, fără oxigen artificial și fără Sherpași de altitudine.

Xman România, aflată la a VI-a ediție, este organizată de Clubul Sportiv Xterra Sport Bihor.

 

http://horiacolibasanu.com/ro/participare-la-triatlon-xman-romania-2/

< Inapoi

Cazare

Hotelul Ramada Oradea - partener oficial de ospitalitate X-Man Romania 2018 – ofera preturi speciale pentru sportivi si sustinatori. Pentru mai multe informatii, contactati  marketing@xmanromania.ro

 

Sponsori și Parteneri Media

 

Bellotto Head&Shoulders Madwave epack Men's Health Rudy Project Hotel Ramada Coca Cola Dorna Canah Barilla Nutrend Ideart Discover Bihor Ice Landia VPK Real