Ungurul Vatai Miklos a câștigat, pentru a patra oară, titlul de Iron Man la Oradea 2016

Ungurul Vatai Miklos a câștigat, pentru a patra oară, titlul de Iron Man în cel mai dificil triatlon din țară (3,8 km înot, 180 km bicicletă, 42,2 km alergare) de la Oradea, din cadrul Campionatului Internațional de Triatlon AROBS X-Man România 2016, care a ajuns la ediția a 7-a.

 

 

Potrivit organizatorului Szokolszky Istvan, vicepreședintele Clubului Sportiv Xterra Oradea, Vatai Miklos, cronometrat cu 9h29min51sec, a fost urmat în clasamentul concursului de sâmbătă de Andrei Dudu (România) — 10h17min35sec și de Majer Andras (România) — 10h40min40sec.

 

În competiția feminină, pe primul loc s-a clasat croata Maja Urban (10h47min15sec), care le-a devansat pe românca Andreea Călugăru (13h14min08sec) și unguroaica Gyebnar Eva (13h37min33sec).

 

În competiția Half Ironman, pe distanțe înjumătățite (1,9 km înot, 90 km bicicletă, 21 km alergare), primul loc a fost obținut de sportivul ungur Szilagyi Peter (4h12min08sec), urmat în clasament de românii Zsombor Deak (4h18min58sec) și Mihai Vigariu (4h23min09sec).

 

La feminin, podiumul a fost ocupat în întregime de sportive din Ungaria: 1. Szabolcsi Fruzsina (4h53min23sec); 2. Szentpeteri Diana (5h00min56sec) și Koter Adel (5h17min24sec).

 

La această competiție internațională au participat 355 sportivi din șapte țări: România, Ungaria, Polonia, Slovacia, Croația, Italia și Franța, din care 97 la Iron Man, cea mai dificilă probă, având în vedere lungimea traseelor, dar și temperaturile caniculare.

 

Competiția s-a desfășurat în trei locuri: proba de înot în lacul Săldăbagiu, proba de ciclism pe o rută în zona Paleu — Cauceu, iar proba de alergare în Parcul Brătianu din Oradea.

 

Organizatorii au premiat primii cinci câștigători la toate probele competiției. Full distance: 600 de euro locul I, 500 euro locul II, 400 euro locul III, 300 euro—locul IV și 200 euro locul V. La half distance: 400 euro a fost premiul pentru locul I. Au primit premii și câștigătorii de la probele pe echipe iron, echipe half, ștafetă și proba "Family".

 

Szokolszky Istvan a declarat duminică, pentru AGERPRES, după premierea sportivilor, că pentru sportivi a fost un concurs foarte greu, date fiind condițiile meteo: ''A fost foarte, foarte cald. Dar și așa, datorită experienței noastre și cu ajutorul celor o sută de voluntari, de la Eco Mountain și elevi de la Colegiul Gojdu, am reușit să avem foarte puține abandonuri, de sub 2%. Dorim să mulțumim poliției rutiere că s-au implicat cu echipaje multe, conform planurilor noastre, mulțumim echipelor SMURD care și-au făcut datoria și celor de la Salvamont-Salvaspeo Bihor care au asigurat, tehnic și medical, toate traseele''.

 

O participare foarte interesantă a fost, la proba de half Iron Man, prezența unui campion mondial și european la paratriatlon, sportivul ungur Boronkai Peter, care deși îi lipsește antebrațul stâng, a concurat în competiția orădeană reușind să se plaseze pe locul șapte, cu un rezultat de 4h44min49sec.

 

Competiția a preluat și denumirea sponsorului, AROBS Transilvania Software, una dintre cele mai importante companii românești de IT.

 

AGERPRES/ (A-autor Eugenia Pașca, editor — Teodor Ciobanu, editor online: Ada Vîlceanu)

https://www.agerpres.ro/sport/2016/06/26/triatlon-ungurul-vatai-miklos-a-castigat-pentru-a-patra-oara-titlul-de-iron-man-la-oradea-20-27-02

< Inapoi

Cazare

Hotelul Ramada Oradea - partener oficial de ospitalitate X-Man Romania 2018 – ofera preturi speciale pentru sportivi si sustinatori. Pentru mai multe informatii, contactati  marketing@xmanromania.ro

 

Sponsori și Parteneri Media

 

Bellotto Head&Shoulders Madwave epack Men's Health Rudy Project Hotel Ramada Coca Cola Dorna Canah Barilla Nutrend Ideart Discover Bihor Ice Landia VPK Real