Regulament Xterra Ironman

Organizatori


 

Clubul Sportiv XTERRA Sport Bihor in parteneriat cu Federatia Romana de Triatlon si Primaria Municipiului Oradea.
LA FINALIZAREA ACESTUI EVENIMENT - FEDERATIA ROMANA DE TRIATLON - VA DESEMNA CAMPIONII NATIONALI DE TRIATLON, PE DISTANTA LUNGA. PREMIEREA CAMPIONILOR NATIONALI VA FI FACUTA DE REPREZENTATII FEDERATIEI.

 

 

Zona de start / Sosire


 

Lacul Saldabagiu de Munte - Bihor / Parcul Bratianu Oradea
Startul pentru Long Distance se da Sambata, 02 iunie 2018 la ora 7.00 - Lacul Saldabagiu - Hanul Pescarilor
Startul pentru Half Distance se da Sambata, 02 iunie 2018 la ora 10.00 - Lacul Saldabagiu - Hanul Pescarilor

 

 

Lungime de Traseu


 

Concursul se va desfasura pe doua lungimi de traseu:
Long Distance si Half Distance.
Long Distance va cuprinde urmatoarele probe si lungimi de traseu : Inot 3800m – Ciclism 184.9 km – Alergare 42.2 km. 
Traseul Half Distance are – Inot 1900 m – Ciclism 93 km – Alergare 20.16 km.

Probele in ambele cazuri decurg unul dupa celalalt , fara oprire.

 

Timpii intermediari sunt :
INOT -  Long Distance - 2 ore 20 minute ( pana la inceperea primei ture de bicicleta )
          - Half Distance - 1 ora 30 minute ( pana la inceperea primei ture de bicicleta )
CICLISM - Long Distance - 8 ore 
                - Half Distance - 6 ore

Harta Ciclism

Traseul de introducere :  http://www.runmap.net/en/route/3517486-x-man-bike-intro-2017/

Half distance - 1 tura ! http://www.runmap.net/en/route/3517492-x-man-bike-half-distance-2017/

Long distance - 4 ture ! http://www.runmap.net/en/route/3517479-x-man-bike-2017/#/z12/47.1612407,22.0195198/terrain

Traseul de iesire din circuit, intoarcere la Tranzitul nr. 2 : http://www.runmap.net/en/route/3517473-x-man-bike-route-exit/


ALERGARE - Long Distance  ( 20 ture in centrul orasului Oradea ) - 5 ore 30 minute ,sau 16 ore cumulat  
                      - Half Distance ( 9 ture in centrul orasului Oradea ) - 4 ore ,sau 11 ore si 30 min. cumulat
Harta Traseului de alergare: Contine un traseu intoductiv pana la traseul propriu de alergare :http://www.runmap.net/en/route/3517467-intro-running-x-man-romania/#/z16/47.054657,21.9425404/terrain                    Si traseul propriu zis :  http://www.runmap.net/en/route/3504760-x-man-running/#/z16/47.0564405,21.9309103/terrain

 

Timpul limita cumulat pentru Iron Distance este de 16 ore, iar pentru Long Distance este de 11 ore si 30 minute, de la start.

 

ESTE posibil inregistrarea unui concurent de la probele individuale si in echipa ! Echipele pot fi formate din concurenti  de la individual + un coechipier / coechipieri !
La categoria Family echipa poate fi format de la 2 pana la 6 coechipieri !

 

 

Categorii de varsta


 

Concurentii vor fi divisi in categorii de varsta la ambele lungimi de traseu, dupa cum urmeaza :
Masculin : 18 – 30 ani; 31 – 40 ani; 40 +

 

Feminin :18 – 30 ani; 31 – 40 ani; 40 +

 

Echipe : Masculin ( + mixt ) ; Feminin
PREMIILE BANESTI SE ACORDA PENTRU SPORTIVII DIN CATEGORIILE INDIVIDUALE DUPA CLASAMENTUL GENERAL ! Categoriile de varsta se premiaza cu cupe. Echipele se premiaza cu cupe si medalii. Toti concurentii care termina competitia in timpii limita vor primi medalii de Finisher conform distantei parcurse !
Participarea la probele de triatlon pe Long si Half –  Distance este admis doar daca concurentul a implinit 18 ani ( EXCEPTIE FACAND DOAR ECHIPELE HALF DISTANCE SI  FAMILY )

 

 

Confirmarea participarii la competitie


 

Vineri 9. iunie 2017 la ora 17.00 ,la Hanul Pescarilor Saldabagiu de Munte, incepe confirmarea participarii la competitie. Confirmarea este obligatorie atat celor care pornesc in categoriile individuale cat si celor din stafeta ( echipe ) Confirmarea participarii se incheie in aceeas zi la ora 21.00. In cadrul acestui protocol se vor prelua si verifica echipamentele ; se vor distribui chipurile pentru masurarea timpilor, se vor verifica asigurarile pentru accidentari si adeverintele medicale individuale, pentru aceasta competitie.

 

Tranzitia 1 de la Lacul Saldabagiu se deschide la ora 17.00 si se inchide la ora 20.00 .Se va redeschide in ziua urmatoare 10 iunie ,la ora 6.00 pentru concurentii de la Iron Distance ,si de la ora 9.00 pentru concurentii de la Half IronDistance.
Aici se vor prelua echipamentele pentru proba de ciclism si alergare ( pt. Cei din categoriile individual ) Echipele vor folosi Tranzitia 1 doar pentru predarea stafetei, sau in cazul in care unul dintre coechipieri va parcurge 2 probe consecutive ( inot si ciclism )

 

Stafeta , sau competitia in categoria de echipe consta in executarea pana a unei sau a 2  probe de un singur competitor. Predarea stafetei consta in PREDAREA CHIPULUI  pt  masurarea timpul fiecarei probe.
STAFETA FAMILY - este o categorie speciala. Coechipierii din aceasta categorie pot schimba inte ei de cate ori doresc ! Schimbarea concurentului de pe traseu se poate face doar la punctele de revitalizare / control ,prin predarea cipului si a numarului de concurs. ATENTIE !!!Schimbul trebuie sa decurga in asa fel incat sa nu incurce in nici un fel concurentii de la probele individuale !!! In caz contrar echipa va fi penalizata cu minute de stationare, iar la a doua abatere ,va fi eliminata din competitie !!!

 

 

Reguli generale


 

- Adeverinta medicala ( CLINIC SANATOS ; APT PENTRU ANDURANTA  ) – ramane in posesia organizatorilori.
- Echipamentele pentru probele de bicicleta si alergare se vor preda la Tranzitul 1 – Lacul Saldabagiu - Hanul Pescarilor.
- Pentru proba de inot concurentii trebuie sa fie prezenti cu cel putin 30 min. inaintea startului, cand se inchide Tranzitia nr.1 ( + ciclistii de la stafeta )
- Inot : daca temperatura apei este sub 24 gr. C , se poate folosi echipament neopren. Echipamentul minim pentru proba de inot : slip , casaca de inot ( strict cel din pachetul de start ) , ochelari de inot.
NUMERELE DE CONCURS - se vor purta la probele de ciclism ( pe spate ) si la alergare ( in fata sau pe lateral stanga) . 
Ciclism  – Traseul de bicicleta se desfasura pe drumuri judetene, deci toate regulamentele de circulatie care se refera la biciclisti trebuiesc respectate cu strictete. Organizatorii nu-si asuma responsabilitatea pentru accidentele provocate de nerespectarea regulamentului de circulatie. ( aceste drumuri judetene insa nu au  circulatie intensa ). Nu este permis insotirea concurentilor cu vehicule motorizate !!! 
Sportivii vor intra si vor iesi din Tranzitul 1 (Lac Saldabagiu de Munte ) – alergand pe langa bicicleta, si nu pedaland bicicleta ! OBLIGATORIU Trebuie sa aiba deja casca pusa din tranzitie , care ramane pe capul concurentului pe tot parcursul probei de bicicleta si il va da jos doar in Tranzitul nr.2 (Oradea – Parc Bratianu) dupa ce coboara de pe bicicleta !

 

Alergare: Pe perioada alergarii circulatia se va inchide pe acest traseu, deci competitorii pot parcurge proba fara nici un “obstacol”. Insotitorii pot acorda ajutor tehnic si alimentar oriunde pe traseul de alergare ,fara sa ingreuneze buna desfasurare a competitiei sau sa afecteze intr-un fel deplasarea unui alt concurent de pe traseu !!!

 

Competitia are un caracter sportiv. Orice initiativa “non fairplay” atrage dupa sine eliminarea competitorului sau al echipei reprezentate de competitor.
 
Contestatiile legate de rezultatele finale se pot depune in scris prin e-mail la adresa :contact@xmanromania.ro, si vor fi solutionate in 24 de ore de la depunere. Contestatii se admit pana la maxim 12 ore de la expunerea rezultatelor finale.

 

 

Este interzis!!!


 

- intrarea in punctele de depou a altor persoane decat Organizatori si Competitori

 

- Ajutorul (alimentatie sau ajutor tehnic) concurentului dinafara competitiei. Ajutorul este posibil doar la/ si prin punctele de revitalizare !!! Problemele tehnice pe traseul de bicicleta se pot remedia cu ajutorul persoanelor insotitoare strict doar in locul unde s-a produs defectiunea tehnica , fara ca aceasta sa ingreuneze circulatia altor concurenti sau sa fie in contradictie cu regulile de circulatie. Pe traseul de bicicleta in cazul unor defectiuni se poate schimba oricare dintre componentele acestuia inafara cadrului !

 

- Rularea in trena. La primul avertisment concurentul/echipa se pedepseste cu catonas galben si + 10 minute, la al doilea avertisment + 20 minute si la a treia abatere ,se va ridica numarul de concurs si cipul de cronometrare, iar concurentul sau echipa va fi descalificata .

 

- folosirea substantelor ce intra in categoria “dopping”

< Inapoi

Cazare

Hotelul Ramada Oradea - partener oficial de ospitalitate X-Man Romania 2018 – ofera preturi speciale pentru sportivi si sustinatori. Pentru mai multe informatii, contactati marketing@xmanromania.ro

 

Sponsori și Parteneri Media