Regulament Xterra Ironman

Organizatori


 

Organizatorii competitiei X-Man Romania 2018 sunt: Clubul Sportiv XTERRA Sport Bihor in parteneriat cu Federatia Romana de Triatlon si Primaria Municipiului Oradea.

La finalul evenimentului Federatia Romania de Triatlon va desemna campionii nationali la triatlon pe distanta lunga. Premierea campionilor nationali va fi facuta de catre reprezentantii Federatiei. 

 

 

Zona de start / Sosire


ZONA DE START:

INOT/CICLISM: Lacul Saldabagiu de Munte (Bihor)

ALERGARE: Parcare Bazin Olimpic (Oradea)
 

ZONA DE FINISH:  Centrul competitional din Piata Unirii (Oradea)

 

Lungimi de Traseu


Concursul se va desfasura pe doua lungimi de traseu:


LONG DISTANCE: Inot 3800m – Ciclism 180 – Alergare 42.2 km

HALF DISTANCE: Inot 1900 m – Ciclism 90 km – Alergare 21,1 km.
 

Probele in ambele cazuri se desfasoara consecutiv, fara oprire.

 

INFORMATII DESPRE TRASEE

 

1. ÎNOT

Locația probei de înot: Lacul Săldăbagiu

Lungimea traseu dreptunghiular balizat: 633 m

Full distance: 6 ture / Start: 07.00 / Timpi limită: 2h20m

Half distance: 3 ture / Start: 10.00 / Timpi limită: 1h30m

 

Regulile folosirii costumului de neopren:

Sub 18C: obligatoriu

Intre 18-24C: optional

Peste 24C: interzis

Tranzitul 1 va astepta concurentii cu un punct de hidratare cu apa minerala.

 

2. BICICLETĂ

Traseul de bicicletă se compune din trei părți:

1. Traseul de întroducere: 5,9 km

● de la Tranzitul 1 (Săldăbagiu de Munte) până la bucla închisă traficului rutier: intersecția dintre DC37 și DJ767 (Paleu).

2. Bucla închisă traficului rutier: 23,7 km

● Paleu-Uileacu de Munte – Cetariu – Cauaceu – Paleu (Cartierul Orizont).

3. Traseu ieșire: 9,7 km

● Paleu – Săldăbagiu de Munte – Tranzit 2 (Bazinul Olimpic, Oradea).

Full distance: 7 ture / Diferență de nivel: 1.900m / Timp limită: 8 ore

Half distance: 3 ture / Diferență de nivel: 1.000m / Timp limită: 6 ore

Punct de hidratare/revitalizare (alimente, iso, apă, cola, gheață etc.) dus-întors în comuna Cetariu.

IMPORTANT! În bucla închisă nu se poate ajunge cu autoturisme! Hidratarea/revitalizarea individuală se poate face DOAR la capetele de traseu: Paleu (Cartierul Orizont), Cauaceu și Uileacu d Munte.

 

HĂRȚI TRASEE BICICLETĂ:

FULL: https://www.gpsies.com/map.do?fileId=dvhsjgmjshrerdut

HALF: https://www.gpsies.com/map.do?fileId=pzykteyyixwsajyw

 

3. ALERGARE

Traseul de alergare se compune din 2 părți:

1. Traseu introductiv: 3 km

● Tranzit 2 (Bazinul Olimpic) – Aleea Ștrandului – Podul Dacia – Str. Alexandru Averescu (pista de bicicletă) – Aleea Emanuil Gojdu (până la Podul Intelectualilor) – traversarea Str. Independenței – Parcul 1 Decembrie

2. Bucla închisă traficului rutier: 1,9 km

●Piața 1 Decembrie – Str.Vasile Alecsandri – Piața Unirii (centrul competițional)

Punct revitalizare cu alimente, iso, apă, cola, gheață etc: Piața Unirii (centrul competițional)

Long distance: 20 ture   / Timp limită: 16 ore

Half distance: 10 ture / Timp limită: 11 ore 30 minute

FINISH: Piața Unirii (centrul competițional)

 

Categorii de varsta


Concurentii vor fi divizati in categorii de varsta la ambele lungimi de traseu, dupa cum urmeaza :
Masculin : 18 – 30 ani; 31 – 40 ani; 40 +

Feminin :18 – 30 ani; 31 – 40 ani; 40 +

Echipe : mixt

Este posibila inregistrarea unui concurent de la probele individuale si in echipa ! Echipele pot fi formate din concurenti  de la individual + un coechipier/coechipieri.


Premiile banesti se acorda pentru sportivii din categoriile individuale, dupa clasamentul general.

Categoriile de varsta se premiaza cu cupe.

Echipele se premiaza cu cupe si medalii.

Toti concurentii care termina competitia in timpii limita vor primi medalii de Finisher conform distantei parcurse.
Participarea la probele de triatlon pe Long si Half  Distance este admisa doar pentru concurentii care a implinit 18 ani. Excpetie fac doar echipele Half Distance si Family.

 

Confirmarea participarii la competitie


Confirmarea participarii la competitie: Vineri, 01 iunie 2018, intre orele 16.00 – 20.00 in Piata Unirii (Oradea).

Confirmarea este obligatorie atat celor din categoriile individuale cat si celor din echipe.  In cadrul acestui protocol se vor prelua si verifica echipamentele, se vor distribui chipurile pentru masurarea timpilor, se vor verifica asigurarile pentru accidentari si adeverintele medicale individuale pentru aceasta competitie.

 

Tranzitia 1 de la Lacul Saldabagiu va fi deschisa in data de 01 iunie intre orele 16.00 si 20.00.

Pentru concurentii la Full Distance se va redeschide in 02 iunie la ora 06.00.

Pentru concurentii la Half Distance se va redeschide in 02 iunie la ora 09.00.

Aici se vor prelua echipamentele pentru proba de ciclism si alergare ( pentru competitorii din categoriile individual). Echipele vor folosi Tranzitia 1 doar pentru predarea stafetei, sau in cazul in care unul dintre coechipieri va parcurge 2 probe consecutive (inot si ciclism).

Stafeta/competitia in categoria de ECHIPE consta in executarea a 1 sau a 2  probe de un singur competitor. Predarea stafetei consta in PREDAREA CHIPULUI  pentru  masurarea timpul coechipierului.

STAFETA FAMILY este o categorie speciala. Coechipierii din aceasta categorie se pot schimba inte ei de cate ori doresc. Schimbarea concurentului de pe traseu se poate face doar la punctele de revitalizare/control prin predarea chipului si a numarului de concurs.

ATENTIE: schimbul trebuie sa decurga in asa fel incat sa nu incurce in nici un fel concurentii de la probele individuale! In caz contrar, echipa va fi penalizata cu minute de stationare, iar la a doua abatere va fi eliminata din competitie!

 

Reguli generale


 

1. Toti concurentii vor prezanta organizatorilor urmatoarele acte:

a) ADEVERINTA MEDICALA: clinic sanatos/apt pentru sport de anduranta. (Aceasta va ramane la organizatori).

b). DECLARAIE PE PROPRIA RASPUNDERE. (Aceasta va ramane la organizator).

c). LEGITIMATIE DE SPORTIV (aceasta se poate procura si la fata locului, de la reprezentantii Federatiei Romane de Triatlon).

 2. Echipamentele pentru probele de bicicleta si alergare se vor preda la Tranzitul 1 – Lacul Saldabagiu - Hanul Pescarilor.

3. Pentru proba de inot concurentii trebuie sa fie prezenti cu cel putin 30 minute inaintea startului, cand se inchide Tranzitia nr.1 ( + ciclistii de la stafeta ).

4. NUMERELE DE CONCURS - se vor purta la probele de ciclism ( pe spate ) si la alergare ( in fata sau pe lateral stanga) . 

5. INOT: Echipamentul minim pentru proba de inot : slip , casca de inot (STRICT CEL DIN PACHETUL DE START), ochelari de inot.

6. CICLISM:  O parte din traseul de biciclet strabate drumuri judetene si drumuri comunale, deci toate regulamentele de circulatie care se refera la biciclisti trebuiesc respectate cu strictete! Organizatorii nu-si asuma responsabilitatea pentru accidentele provocate de nerespectarea regulamentului de circulatie. (Aceste drumuri judetene si comunale insa nu au o circulatie intensa.)

Nu este permisa insotirea concurentilor cu vehicule motorizate!

Sportivii vor intra si vor iesi din Tranzitul 1 (Lac Saldabagiu de Munte ) alergand pe langa bicicleta si nu pedaland!  CASCA DE PROTECTIE trebuie pusa inca din tranzitie si aceasta va ramane pe capul concurentului pe tot parcursul probei de bicicleta, putand fi data jos doar in Tranzitul nr.2 (Bazinul Olimpic-Oradea), dupa ce coboara de pe bicicleta.

7. ALERGARE: Pe perioada alergarii circulatia se va inchide pe traseu, deci competitorii pot parcurge proba fara nici un obstacol.

Insotitorii pot acorda ajutor tehnic si alimentar oriunde pe traseul de alergare, cu conditia sa nu ingreuneze buna desfasurare a competitiei sau sa nu afecteze intr-un fel miscarea libera a concurentilor pe traseu.

8.Competitia are un caracter sportiv. Orice initiativa “non fairplay” atrage dupa sine eliminarea competitorului sau al echipei reprezentate de competitor.
 
9. Contestatiile legate de rezultatele finale se pot depune in scris prin e-mail la adresa: contact@xmanromania.ro si vor fi solutionate in 24 de ore de la depunere. Contestatii se admit pana la maxim 12 ore de la expunerea rezultatelor finale.

 

Este interzis!


 

1. Intrarea in punctele de tranzit (depou) a altor persoane decat organizatorii si competitorii.

2. Asistenta (alimentatie sau ajutor tehnic) concurentului din afara competitiei. Asistenta este posibila doar la/ si prin punctele de revitalizare. Problemele tehnice pe traseul de bicicleta se pot remedia cu ajutorul persoanelor insotitoare strict doar in locul unde s-a produs defectiunea tehnica, fara ca aceasta sa ingreuneze circulatia altor concurenti sau sa fie in contradictie cu regulile de circulatie. In cazul unor defectiuni pe traseul de bicicleta se poate schimba oricare dintre componentele acestuia inafara cadrului.

3. Rularea in trena. La primul avertisment concurentul/echipa se pedepseste cu cartonas galben si + 10 minute, la al doilea avertisment + 20 minute, iar la a treia abatere se va ridica numarul de concurs si chipul de cronometrare, concurentul/echipa fiind eliminate din concurs.

4. Este strict intrezisa folosirea subtantelor DOPANTE!

< Inapoi

Cazare

Hotelul Ramada Oradea - partener oficial de ospitalitate X-Man Romania 2018 – ofera preturi speciale pentru sportivi si sustinatori. Pentru mai multe informatii, contactati  marketing@xmanromania.ro

 

Sponsori și Parteneri Media

 

Bellotto Head&Shoulders Madwave epack Men's Health Rudy Project Hotel Ramada Coca Cola Dorna Canah Barilla Nutrend Ideart Discover Bihor Ice Landia VPK Real